Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

В Україні відбудуться спортивні онлайн змагання для ветеранів та людей з інвалідністю

Спортивний турнір “Ігри Героїв” проходитиме з 14 по 28 березня 2021 року та залучить близько 300 учасників. Про це йдеться у повідомленні організаторів.

Спалах пандемії COVID-19 став для українців справжнім викликом та несподіванкою. Життя в самоізоляції, локдаун, невпевненість у завтрашньому дні посилили хвилювання людей, які на додачу до коронавірусу із 2014 року живуть у воюючій країні.

Особливої уваги та турботи потребує така вразлива група населення як учасники АТО/ООС та люди з інвалідністю, для яких проблема психічної та фізичної реабілітації залишається актуальною досі.

Для підтримки українських бійців, соціальної адаптації людей з інвалідністю, популяризації здорового способу життя та поширення спортивного руху, ініціатива “Ігри Героїв” організовує міжнародні спортивні змагання онлайн для ветеранів країн-членів НАТО, ветеранів АТО/ООС та цивільних людей з інвалідністю. Участь є безкоштовною і є доступною для всіх охочих.

Як відбуватимуться змагання? Кожен учасник повинен зареєструватися на сайті спортивної платформи “Winwod”, вибрати змагання, у якому хоче взяти участь, виконати його у спортивному залі під відеозапис. Організатори змагань та сертифіковані судді з кросфіту перевірятимуть відео всіх учасників та  визначать переможців та призерів.

Проєкт “Ігри Героїв” очолює киянин Роман Линдов - молодий чоловік, який 18 лютого 2014 року під час Революції Гідності отримав поранення (втратив кисть руки та отримав опіки 30% поверхні тіла). Спорт та професійні заняття кросфітом допомогли Роману пройти реабілітацію і стати найсильнішим адаптивним атлетом в Україні. А також - посісти третє місце на всесвітніх змаганнях з кросфіту для адаптивних атлетів у Канаді влітку 2018 року та четверте місце на змаганнях Wodapalooza у Маямі, США взимку 2019 року. 

“Попереду українців чекає вже друга весна із пандемією коронавірусу, що не може не позначатися на настрої та не створювати нові тривоги. Втім команда ініціативи “Ігри Героїв”пропонує ветеранам АТО/ООС та людям з інвалідністю дати відсіч хвилюванням, переключившись на спорт та здоровий спосіб життя. Адже хороший настрій, сильний дух та міцне тіло є найкращими запобіжниками від всіх хвороб!”, - вважає Роман Линдов і закликає активно долучатися до онлайн-змагань.

Реєстрація стартувала 15 лютого та триватиме до 12 березня 2021 року.

Про “Ігри Героїв”

«Ігри Героїв» - це ініціатива, яка об’єднує ветеранів та людей з інвалідністю через популяризацію здорового способу життя.  “Ігри” були започатковані 21 травня 2016 року та проводяться серед ветеранів Збройних сил України, а також цивільних з інвалідністю. У рамках Проєкту, починаючи з 2016 року, організовано більше 30 національних та міжнародних спортивних змагань у різних містах України.

Головною метою проєкту є підвищення обізнаності про успіхи та потреби людей з інвалідністю та ветеранів, пропагування здорового способу життя через залучення до спортивних заходів та груп зі спільними інтересами. Змагання підвищують обізнаність про успіхи та потреби ветеранів та людей з інвалідністю, а також роблять внесок у реабілітаційну діяльність за допомогою онлайн-інструментів, адже проблема психічної та фізичної реабілітації залишається актуальною навіть через шість років після початку війни на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ