Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулася хіротонія Єпископа-помічника Філадельфійської архиєпархії

У соборі Святого Юра у Львові 3 вересня 2017 року під час Архиєрейської Літургії, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, відбулася урочиста хіротонія владики Андрія (Рабія), Єпископа-помічника Філадельфійської архиєпархії, повідомив Департамент інформації УГКЦ.

Насамперед Апостольський нунцій в Україні, Архиєпископ Клаудіо (Гуджеротті), прочитав буллу від Святішого Отця Франциска, в якій Папа Римський проголошує отця Андрія Рабія Єпископом-помічником Філадельфійським, іменованим титулярним єпископом Германіціяни (США), уділяючи всі права та накладаючи всі обов’язки, що пов’язані з гідністю єпископа та з урядом згідно з нормами Кодексу канонів Східних Церков.

Під час проповіді до вірних Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відзначив, що ми щойно стали учасниками і свідками особливої події. «Ми побачили, – сказав Предстоятель УГКЦ, – як Отець Син і Дух Святий дбають про нашу Церкву. Зі своєї таємничої глибокої незбагненної волі на Господь насадив виноградник Української Греко-Католицької Церкви по цілому світу...».

Проповідник нагадав, що минулого тижня у Києві та Львові ми святкували 50-річчя Світового конгресу українців. «Я побачив наших українців з різних куточків земної кулі: з Південної Африки, Японії, Китаю, із тих країн, де ми собі навіть не уявляємо, що там сьогодні присутня наша Церква через наших вірних синів і дочок. Ми сьогодні стали учасниками хіротонії нового єпископа, якого Отець посилає, аби подбати про нашу Церкву у США», – відзначив Глава Церкви.

Ми сьогодні запитуємо себе, каже архиєрей, що це означає. Яке Євангеліє, який благовіст сьогодні благовістує Українська Греко-Католицька Церква з України – своєї матірньої території для синів і дочок у всьому світі? «Насамперед – це те, що Господь і ми, як Його слуги, дбаємо про наших вірних у всьому світі. Спитаймо себе сьогодні, в якому стосунку цей служитель чи ми, як єпископи, священики, вірні, є з Господарем Божого винограднику? Ми не є його власниками, не є його найманими працівниками. Тоді ким ми є? Ким є цей єпископ, якого сьогодні перед нашими очима об'явив Господь? Він є учасником посланництва самого Сина Божого, Ісуса Христа. Йому сьогодні Ісус Христос силою і діянням Святого Духа дав повноту свого вічного священства», – вважає Блаженніший Святослав.

«Дорогий владико Андрію, – звернувся Глава Церкви до нового єпископа, – ми сьогодні говорили, що сам Ісус Христос, як Божий Син, став виноградником, у своїй особі поєднав дві природи, Божу і людську. Ви це урочисто визнали перед хіротонією. Можна сказати, що у вашій особі Господь Бог поєднує дві дійсності нашої Церкви — українську і американську. Ви є сином цієї землі, сином княжого міста Львова, але Господь покликав вас на служіння в іншій країні, в іншій культурі, в іншому вимірі суспільного, культурного і церковного буття. Але тих дві дійсності ви поєднали у своїй особі. Тому сьогодні ми відчуваємо свято сили і єдності нашої Церкви». 

На думку Глави Церкви, немає значення, де сьогодні живуть діти Церкви, в Україні чи на поселеннях. Це один і той самий Божий виноградник, який Господь Бог збудував, якого захищає і про який дбає у надзвичайний милосердний батьківський спосіб.

Блаженніший Святослав насамкінець подякував батькам владики Андрія за такого чудового сина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ