Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулася ІІІ звітно-виборча конференція територіального комітету №3 профспілки працівників ЗСУ

На третю звітно-виборчу конференцію територіального комітету №3 профспілки працівників Збройних Сил України, яка відбулася у Львові, прибуло понад 80 делегатів з військових частин і установ, що розташовані на теренах десяти областей України, – повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.
Голова територіального профкому Ярослав Дяків звітував перед учасниками заходу про роботу територіального профспілкового комітету з грудня 2001 року по теперішній час. За його словами, на сьогодні існує 121 профспілкова організація загальною чисельністю понад 9 тисяч чоловік. Головною метою діяльності профспілок силових структур є соціально-правовий захист, збереження робочих місць в результаті проведення організаційно-штатних заходів, санаторно-курортне лікування членів профспілок та їхніх родин.
Ярослав Дяків відзначив, що найбільш дієвою формою соціального захисту є міжгалузеві угоди, котрі дають змогу ефективно захищати права цивільних працівників. „Позитивне значення для роботи профспілок має регулярне висвітлення їх гострих проблем у військових засобах масової інформації, - підкреслив голова територіального профкому. – Також допомагає нам введення єдиної тарифної сітки для всіх працівників профспілок.”
З особливою гордістю доповідач відзначив, що завдяки зусиллям колективу теркому вдалося оздоровити в санаторіях 1025 працівників ЗС України і 425 дітей.
Разом з тим, існують проблеми, що і надалі будуть вирішуватися профспілками. Це стосується заключення колективних договорів, оплати праці зі шкідливими умовами, погашення заборгованості у госпрозрахункових установах.
Ярослав Дяків критично оцінив роботу керівників організацій та установ, які, порушуючи чинне законодавство, намагалися звільнити працівників або перевести їх на мінімальні ставки. Часто такі недбалі керівники зволікають із видачею необхідних довідок працівникам для отримання пільг чи нарахування пенсій. Але після втручання теркому, конфліктні ситуації між працівниками і роботодавцями були врегульовані.
Пріоритетами у подальшій роботі територіального комітету профспілок, за словами його керівника, є підпорядкування всіх профкомів військових комісаріатів та трьох загонів Західного напрямку Держкомкордону цій профспілковій організації.
Генерал-лейтенант Віктор Тютюнников, підбиваючи підсумки зборів, зауважив, що завдяки активній і плідній співпраці з профспілками командуванню Західного оперативного командування вдалося уникнути багатьох трудових конфліктів і прийняти позитивні рішення. „Лише недалекоглядні посадовці можуть ігнорувати співпрацю з профспілками. Таких ми обов’язково ставимо на місце, - наголосив Віктор Тютюнников. – Тільки спільними зусиллями ми можемо вирішувати проблеми нашого життя.”
Рішенням звітно-виборчої конференції територіального комітету №3 на черговий термін головою теркому повторно обрано Ярослава Дяківа.
Загалом у роботі конференції взяли участь начальник штабу Західного оперативного командування – перший заступник командувача ЗОК генерал-лейтенант Віктор Тютюнников, начальник західного регіонального медичного управління полковник Андронатій, голови профкомів силових структур.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ