Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулось виїзне засідання Ради суддів України

Чергове виїзне засідання Ради суддів України провели у Львові. В ході засідання відбулась робоча зустріч з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним, його заступником Володимиром Гірняком та суддями апеляційних і місцевих судів Львівщини.

Засідання проводив голова Ради суддів України Олег Ткачук. Окрім голови ЛОДА та голови ЛОР, також були присутні голова апеляційного суду Львівської області Петро Каблак, голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький та голови місцевих судів Львівщини.

На засіданні вирішували різні організаційні питання, обговорювали проблемні аспекти діяльності судів Львівщини. Також виносились питання повсякденної діяльності суддів. 

Окрім того, ухвалили рішення стосовно підготовки відповідей на ті запитання суддів, які їх хвилюють щодня при розгляді справ, - це організація роботи слідчих суддів, об'єктивний стан судочинства, ставлення людей до суду тощо. 

Було обрано заступника голови Ради суддів України. Ним став суддя Фастівського міськрайонного суду Київської області Вадим Бутенко.

Також на засіданні секретарем Ради суддів України обрали суддю Деснянського районного суду міста Києва Олену Журавську.

"Цей склад Ради суддів України обраний у березні на позачерговому з'їзді і практично повністю оновився. Приємно, що нові люди беруться за все з великим ентузіазмом. І з самого початку своєї діяльності запроваджують практику спілкування з людьми на місцях, замість того, щоб дізнаватись інформацію з газетних статей. Ми націлюємо суддів на те, щоб вони вирішували нагальні, злободенні питання, в першу чергу те, що хвилює суди зараз. А суди найбільше хвилює дикий кадровий голод, проблеми з матеріальною базою, вже багато років хвилює безперервна судова реформа, яка не зупиняється десятиліттями, і лютий правовий нігілізм суспільства", - висловився голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький.

Він додав, що з місцевим самоврядуванням та виконавчою владою у суддівської гілки повне взаєморозуміння, вони готові матеріально забезпечувати, чим необхідно.

За словами голови Ради суддів України Олега Ткачука, основною метою виїзного засідання було налагодження співпраці з місцевими і апеляційними судами.

"Ми хотіли з'ясувати ті проблемні питання, які в судах є, як судді працюють, чи забезпечуються рівні умови для громадян для доступу до правосуддя, до судових приміщень та судового захисту. Ми хотіли подивитися і почути думку наших колег щодо того, чи вчиняється тиск на суддів, чи умови, в яких вони працюють, здатні забезпечити можливість ефективного виконання своєї роботи. Крім того, ми проводили засідання Ради суддів в умовах тісної співпраці з органами місцевого самоврядування і органами виконавчої влади для того щоб зорієнтувати нашу роботу на максимальне забезпечення прав громадян, які звертаються до судів. Від ефективної роботи кожної з гілок влади залежить враження людей про владу та державу загалом", - сказав Олег Ткачук.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ