Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулися збори православних педагогів

У неділю, 2 квітня, до єпархіального управління прибули вчителі недільних шкіл, викладачі катехізаторських курсів і співробітники філії Московського Свято-Тихонівського богословського інституту, а також чимало світських педагогів, які допомагають настоятелям львівських храмів укладати навчальні програми для недільних шкіл. Всі вони висловили готовність працювати на ниві відродження духовної освіти попри міжконфесійні складнощі в єпархії. Про це повідомила прес-служба Львівської єпархії УПЦ (МП).
Висновок був одностайним: випускники та навіть студенти львівських катехізаторських курсів і філії Богословського інституту готові до того, щоб викладати «Основи православної культури» або «Християнську етику» в загальноосвітніх або вищих навчальних закладах.
Важливою, на думку учасників зборів, є участь православних педагогів у Всеукраїнських православних форумах, а також світських освітянських заходах. «У нас є знання, необхідні кожній людині для спасіння; ми готові їх дати кожному, хто відкриє своє серце для розуміння, – підкреслив архієпископ Августин, – але часто бракує практичного викладацького досвіду, якого так багато у світських педагогів. Тому й виникає необхідність у тісній співпраці».
Прес-секретар єпархії Оксана Жаборинська наголосила на необхідності висвітлення православних освітніх заходів в інформаційному просторі.
Наостанок учасники форуму поділилися своїми напрацюваннями, що найближчим часом стануть основою православних україномовних підручників з предметів «Основи православної культури» та «Християнська етика».
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ