Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувається ІІ Світовий конгрес Церкви християн віри євангельської

До Львова на ІІ Світовий конгрес Церкви християн віри євангельської з’їхалися понад 2200 делегатів з різних країн світу. Урочисте відкриття форуму відбулося у церкві «Голгофа» по вул. Скрипника, 2 а, повідомили організатори.

Гасло цьогорічного форму «П’ятидесятниця — відповідь на виклики сучасності». Впродовж 4 днів учасники конгресу обговорюватимуть, як Церква християн віри євангельської може зробити свій вклад у євангелізацію суспільства і соціальне служіння.

ІІ Світовий конгрес – це ініціатив, яка була утверджена Комітетом Міжнародної асамблеї християн віри євангельської (МАХВЄ) у листопаді 2015 року й має на меті ствердження сутності П’ятидесятниці, передачу досвіду та благословення молодому поколінню священнослужителів. Ключову роль у підготовці та проведенні форуму взяли лідери п’ятидесятницьких національних об’єднань країн колишнього Радянського Союзу, Польщі, Німеччини, США, Канади, країн Латинської Америки, Молдови та інші.

З відкриттям конгресу служителів привітали представники влади –  мер міста Львова Андрій Садовий, директор Департаменту у справах релігій і національностей Андрій Юраш та міністр культури Євген Нищук.

«Любов до Бога і до братства спонукає нас збиратися разом і ревнувати. Україна має біль, тривоги і проблеми. Ми не можемо нарікати чи впадати у відчай. Не можемо втікати від проблем. Якщо Бог це допустив, значить Він робить щось важливе. Я вірю настане день останньої краплі в молитовну чашу, і Бог дасть відповідь. Але чи у тій чаші моя і твоя ревна і щира молитва з гарячим серцем?», - звернувся до учасників конгресу старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Панночко.

Директор департаменту у справах релігії і національностей Андрій Юраш зауважив, що п’ятидесятницькі церкви зробили вагомий патріотичний внесок у підтримку постраждалих на сході: «ЦХВЄ має три важливі елементи, які допомагають донести послання до людей – сучасна мова, сучасні модерні засоби і розуміння власної місії. У вашій церкві багато патріотів, які допомагають на сході. Держава розуміє той значний вклад, який ви робите в моральне зміцнення нашого суспільства». 

«Ми з вами не вибираємо країну, у якій народжуємося, не обираємо час, не обираємо народ, серед якого народжуємося. Ми вибираємо – бути людьми чи нелюдами. Ми – Божі діти. Ми живемо у непростий час. Ми не знаємо, які випробування дає нам Бог, щоб зробити нас сильнішими. Щира молитва розколює камінь. Щира молитва робить наші серця відкритими до Бога. Ми просимо Бога про любов, здоров’я і Божу ласку», - зазначив у вітальному слові Андрій Садовий.

Також з вітальним словом до учасників конгресу звернувся координатор місіонерської діяльності Асамблей Божих США в Україні Джеральд Доллар, голова Об’єднання слов’янських церков ХВЄП Америки (WEST) Петро Саєнко, голова Об’єднання слов’янських церков ХВЄП Америки (EAST) Віктор Лимонченко та слов’янський дистрикт Церкви Асамблеї Божої в США Віктор Прохор.

Нагадаємо, перший міжнародний конгрес ХВЄ відбувся 10-13 жовтня 2013 року і був першим заходом такого масштабу в історії п’ятидесятницьких церков в цій частині світу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ