Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відзначили День пам'яті та примирення

8 травня з нагоди проведення Дня пам’яті та примирення у Львові відбулось чимало заходів – покладання квітів до Пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328», екуменічна панахида, громадське віче та акція «Вінок пам’яті». Також у Гарнізонному храмі св. ап. Петра та Павла відбулась спільна екуменічна молитва, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, о 15.00 представники влади, дипломатичного корпусу та громадськості поклали квіти до Пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328». О 15.10 на цьому ж місці провели екуменічну панахиду. Опісля усі учасники заходів перейшли до Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

О 16.00 на подвір’ї Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» відбулось громадське віче. О 16.30 год відбулась акція «Вінок пам’яті» – представники влади, дипломатичного корпусу, громадськості вшанували пам’ять полеглих в роки Другої світової війни, жертв національно-визвольної боротьби маками пам’яті, вплітаючи символічні квіти у вінок з колючого дроту.

Також сьогодні о 14.00 у Гарнізонному храмі св. ап. Петра та Павла відбулась спільна екуменічна молитва за місто та вшанування пам’яті усіх бійців, які загинули в роки різних воєн, в тому числі, за останні роки на сході України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ