Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові вшанували пам'ять композитора Богдана-Юрія Янівського

У п’ятницю, 17 червня, на Личаківському кладовищі відбулись поминальні заходи з нагоди вшанування пам’яті відомого львівського композитора Богдана-Юрія Янівського. Про це повідомили в департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації. Повідомила прес-служба Львівської ОДА,

Вшанувати великого композитора прийшли громадські та культурні діячі, родичі та друзі композитора.

"Богдан-Юрій Янівський все своє життя присвятив розвитку музичного мистецтва Львова і України. Сучасники Янівського про нього відкликаються як про неперевершеного мелодиста, композитора-пісняра, композитора-театрала, який зробив колосальний вклад у розвиток українського музичного мистецтва", - зазначила директор департаменту з питань культури, національностей  та релігій Христина Береговська.

Варто зазначити, що з нагоди 75-річчя від дня народження композитора, у Львівському художньому ліцеї при ЛНАМ вже відбулася урочиста академія, присвячена його творчості, а 4 липня у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт. Крім того, з нагоди ювілейного року Львівська державна дитяча музична школа № 6 відкриє музей творчості Богдана-Юрія Янівського, адже саме в приміщенні цієї школи колись навчався, а згодом і викладав композитор.

За словами директора Львівської державної дитячої музичної школи № 6 Богдана Ховзуна, значне місце у майбутньому музеї займатиме бібліотека та експонати, а також каталог творчих та життєвих надбань композитора. Особливість музею також у тому, що він буде інтерактивним. Тобто, працюватиме сайт музею, де розміщуватимуться всі експонати та панорамне зображення приміщення. Кожен охочий зможе зайти туди, оглянути, послухати музику Богдана Янівського, отримати ноти його творів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ