Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові встановили протез хлопчику, батько якого воює на фронті

Підліток втратив руку, допомагаючи мамі по господарству
Фото з сайту Укрінформ

Спеціалісти Львівського центру «Незламні» встановили перший протез для 13-річного хлопчика з Одеси, батько воює на фронті.

Підліток втратив руку, допомагаючи мамі по господарству, пише мер Львова Андрій Садовий у телеграмі.

Дмитрові – 13 років. Він родом з Одещини. Після того, як батько пішов воювати, саме син став опорою для матері. Завжди допомагав їй по господарству, яке у них чималеньке.

Одного дня, коли подрібнював їжу для худоби, Дмитро дуже близько підніс праву руку до січкарні. Край куртки зачепився за лезо. Руку дитина втратила в одну мить.

Нині протезисти Центру «Незламні» виготовляють для Дмитра міоелектричний протез. Керувати ним хлопець зможе за допомогою міодатчиків, які кріпляться до м’язів його руки. Хлопець вже спробував вперше, майже за рік, зігнути й розігнути праву руку і навіть взяти ручку.

«Це лише проміжна примірка протеза. Далі до нього допасують кисть та закріплять усі датчики. Протез Дмитра – одного з найкращих виробників протезів у світі – німецької компанії «Ottobock». Завдяки Мальтійській службі допомоги наш Центр має мобільну майстерню та комплектуючі до протезів», - зазначив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ