Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові виріжуть ліс для розширення кладовищ

Сихівське та Голосківське кладовище у Львові розширять. Про це в коментарі для радіо "Львівська хвиля" повідомив керівник департаменту житлового господарства Олександр Одинець.
Ілюстративне зображення. Photo by form PxHere

Але це розширення буде щонайшвидше за рік. Вже знайшли ділянки, де б можна було хоронити людей. Та землі потрібно ще погоджувати через Київ. Бо це території лісів чи заповідників. У Ратуші над цим працюють, обіцяють заплатити компенсацію за кожне зрубане дерево.

"По Голосківському цвинтарю близько 10 гектарів додаткової площі. Це є лісові землі. Є процедура щодо відведення, яка передбачає рішення на центральному рівні. По Сихівському там все ще складніше тому, що це є природно-заповідний фонд і питання там є в площині державних органів", - зокрема зазначив Олександр Одинець.

Нагадаємо, як повідомляла у грудні 2019 року, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства та голова робочої групи Ірина Маруняк, землі під поховання у Львові залишалося приблизно на 2 роки. А в травні 2020 Ірина Маруняк повідомила про рік часу.

Натомість депутати попереднього скликання ЛМР не погодили будівництво крематорію у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ