Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові за куріння звільнили п’ятьох водіїв маршруток

За результатами роботи проекту «Таємний клієнт у маршрутках», який проходив у Львові у лютому, за куріння у маршрутних таксі п’ятьох водіїв звільнили з роботи, а ще шістьом оголошено догану.

 

Нагадаємо, протягом лютого-початку березня у Львівській міській раді тривав проект «Таємний клієнт у маршрутках». Першим етапом проекту було телефонне опитування, під час якого волонтери дізнавалися, в яких саме маршрутках львів'яни вже стикалися із курінням та нахабністю водіїв. Також щодня відбувалися прямі опитування городян на зупинках маршруток. А на третьому етапі «таємні клієнти» у час-пік їздили у маршрутках та нотували всі випадки порушення водіями трудової дисципліни.

 

Під час роботи «таємних клієнтів» у маршрутках, було виявлено і зафіксовано 22 порушення. Відтак міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення управлінню транспорту та зв'язку провести службові перевірки за кожним виявленим фактом. Відтак із 22-х водіїв, які палили за кермом під час перевезення пасажирів, 5-х звільнено з роботи, шістьом оголошено догану, а решту попереджено про розірвання з ними трудової угоди за умови повторного надходження скарг на їхню роботу.

 

Водночас, в контексті розпрацювання схеми вирішення проблеми куріння водіїв у міському пасажирському транспорті, перевізників зобов’язано систематично (щотижня) проводити з водіями додаткові інструктажі щодо дотримання ними «Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», звернувши особливу увагу на культуру обслуговування пасажирів, зокрема - куріння за кермом.

 

Також управління транспорту та зв'язку зорганізувало та провело з керівниками підприємств, які здійснюють перевезення пасажирів у Львові, нараду-семінар щодо підвищення культури обслуговування пасажирів.

 

«Таємний клієнт – це програма, яка працює у міській раді майже рік. Вона довела свою ефективність та показала результати на змінах у ЖЕКах. Особливість програми – вона нічого не коштує міському бюджету. Натомість ця методика дозволяє вивчати реальний стан справ і виправляти помилки у різних сферах міста. Цього року таємні клієнти активно працюватимуть у декількох напрямках міського господарства», - розповіла керівник управління внутрішньої політики Наталя Міхнова.

 

У салонах маршруток буде розміщено наклейки, які закликають пасажирів не бути байдужими та інформувати гарячу лінію міста про факти куріння чи хамської поведінки водіїв. Телефон «гарячої лінії міста»  - 15-80.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ