Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові за участю пані Посла ЄC заклали капсулу під будівництво соцжитла для поранених українців

Львові, за грантові кошти Європейського Союзу, збудують 8 повністю інклюзивних будинків, у яких зможуть мешкати люди, що потребують реабілітації. Капсулу під будівництво сьогодні урочисто заклали Катаріна Матернова, пані Посол Європейського Союзу в Україні, та мер Львова Андрій Садовий.
Фото - ЛМР

У будинках передбачено одно-, дво- та трикімнатні кампуси, аби люди мали змогу мешкати разом зі своєю сім’єю, повідомили в ЛМР.

«Сьогодні ми урочисто заклали капсулу будівництва соціальних будинків для поранених. Це велика частина екосистеми людяності UNBROKEN. Символізм у тому, що вчора було рішення Європейської комісії про початок переговорів про членство України в ЄС, а сьогодні ми вже реалізовуємо великий європейський проєкт.

Звичайно, що до цього моменту була велика попередня робота. Ми підписували угоди з пані Матерновою, коли вона ще працювала в директораті Європейського Союзу. А зараз, будучи послом, вона вже може спостерігати як ці документи будуть імплементовані в поверхи, які будуть рости», - розповів Андрій Садовий, мер Львова.

На спорудження соціального житла Європейська комісія виділила 19,5 мільйонів євро грантових коштів.

«Я вітаю вас з початком цього неймовірного проєкту будівництва 8-ми будинків, який розпочали в рамках великого проєкту UNBROKEN. Саме на такому місцевому рівні відбуваються великі справи. А через таке географічне розташування Львова і його дух, ваше місто має можливість прийняти людей, які змушені були покинути свою домівку через війну. Багато з цих людей будуть мати змогу відновити своє здоров’я у центрі UNBROKEN, який я мала змогу відвідати цього року.

Моя величезна особиста подяка вам, адже не так часто посадовець має змогу побачити на власні очі те, над чим він працював», - наголосила Катаріна Матернова, пані Посол Європейського Союзу в Україні

Нагадаємо, соціальне житло збудують на вул. Миколайчука. Тут зведуть 8 будинків для 700 осіб, у яких зможуть мешкати люди, що потребують реабілітації. Вони будуть жити у комплексі, скільки буде необхідно для проходження реабілітації. В межах проєкту в будинках передбачено одно-, дво- та трикімнатні кампуси, аби люди мали змогу мешкати тут разом зі своєю сім’єю.

Отримавши всі дозвільні документи на старт будівництва, місто одразу розпочало роботи. Так на початку листопада цього року компанію ТОВ «Будівельна компанія «Прогресбуд» було обрано генпідрядником для спорудження соціального житла.

«Перший будинок має бути споруджено до травня наступного року. Ми перебуваємо у постійній комунікації з європейськими колегами, для того, щоб були дотримані всі норми та правила, раніше зазначені нашими партнерами.

Наголошуємо на тому, що ці будинки будуть повністю інклюзивні, щоб маломобільні люди могли комфортно проживати і проходити реабілітацію у центрі UNBROKEN, який знаходиться одразу біля об’єкту будівництва» - зазначив Юрій Теліпський, директор ЛКП «Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ