Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові захисники та їх рідні отримуватимуть щомісячну адресну допомогу замість муніципальної пільги

Відтепер сім’ї загиблих (померлих) захисників і захисниць України, бійці-добровольці та сім’ї Героїв Небесної Сотні взамін пільг отримуватимуть адресну грошову допомогу для часткової компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг.
Фото - ГУР

Ухвалу про це прийняли на сесії міської ради.

«Кожен боєць-доброволець і, особливо, родичі загиблих Героїв, мають отримувати нашу максимальну підтримку. Тому запровадили важливі рішення у сфері соціального захисту наших воїнів та їх родин, які мають право на пільги на житлово-комунальні послуги.

Заміна чинних муніципальних пільг на адресну грошову допомогу дасть можливість реалізувати принцип адресності і, що дуже важливо, середня сума цієї допомоги впродовж року буде більшою, бо це стала сума, яка не змінюється залежно від зимового чи літнього періоду. Також це корелюється відповідно до прожиткового мінімуму», - пояснюють в управлінні соціального захисту Львівської міської ради.

Нагадаємо, раніше, додатково до державних допомог, бійці-добровольці отримували з міського бюджету пільгу на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 75%, а родини Героїв Небесної Сотні і родини загиблих воїнів – 50%. Ця програма діяла у Львові з 2014 року. Тепер ця адресна щомісячна допомога впродовж року становитиме 1040 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ