Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові замайорить Олімпійський прапор

З нагоди Європейського юнацького спортивного фестивалю у Львові замайорить Олімпійський прапор.

У понеділок, 6 лютого, на майданчику Львівського училища фізичної культури (вул. Княгині ольги, 1) проходитимуть урочисті заходи з нагоди проведення XIII зимового Європейського юнацького Олімпійського фестивалю, який проходитиме у турецькому місті Ерзерум 11-16 лютого.

У програмі – урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Національного Олімпійського Комітету України. У церемонії, яка почнеться о 8.00, братиме участь Голова відділення Національного Олімпійського Комітету України Юрій Турянський, директор училища фізичної культури Степан Родак, голова управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода, заслужені ветерани спорту, представники громадськості та учні УФК.

Довідка: Європейські юнацькі олімпійські фестивалі (ЄЮОФ) – це комплексі змагання, що проводяться під патронатом Міжнародного Олімпійського Комітету та Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК) за участю усіх європейських країн. Висування та вибір міста-організатора фестивалю проходить у відповідності з процедурою, що встановлена на Олімпійські ігри. Остаточне рішення про місто- господаря приймається на Генеральній асамблеї ЄОК за 5 років до проведення фестивалю. Змагання проводяться щодва роки із зимових та літніх видів спорту та регламентуються Хартією ЄЮОФ, що затверджена Генеральною асамблеєю ЄОК). Вік учасників -- 13-17 років.

Всі атрибути і ритуали Європейських юнацьких Олімпійських фестивалів повністю відповідають «дорослим» Олімпійським іграм, включно з допінг-контролем спортсменів. Європейський юнацький олімпійський фестиваль має не лише спортивне значення, але і відіграє значну роль в освіті та спілкуванні молодих людей через спорт та завдяки йому. І служить популяризації Олімпійських ідеалів та пропагуванню Олімпійського руху та здорового способу життя. У програмі XIII Європейського юнацького Олімпійського фестивалю змагання у 9 видах: біатлоні, гірськолижному спорті, лижних перегонах, стрибках на лижах з трампліну, сноубордингу, шорт-треку та у фігурному катанні.

Планується, що на Фестиваль до Ерзерума прибудуть 832 спортсмени з 40 держав Європи. У складі української команди 25 юних атлетів. Двоє із них – представники Львівщини. Анастасія Шепіленко (2000 р. н.) і Роман Ковалевський (1999 р. н.). Вихованці тренера Юлії Шепіленко виступатимуть у спеціальному слаломі, слаломі-гіганті та у командних змаганнях гірськолижників. Офіційним і повноважним Молодим Послом української делегації на змаганнях у Ерзерумі буде львів’янка Вікторія Передерій.

Талісманом ХІІІ зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю є персонаж на ім’я «Карбейаз» (Karbeyaz). Він символізує родючість та надію на злагоду, мир, дружбу й повинен стати джерелом натхнення для юних олімпійців Європи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ