Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запрацювала надсучасна молочна лабораторія

У Львові відкрили єдину в Західній Україні сучасну лабораторію аналізу молока. Лабораторія запрацювала завдяки реалізації канадського проекту "Розвиток молочного бізнесу в Україні". Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як розповіли представники проекту, за місяць лабораторія проводить 2 тисячі проб, проте у перспективі заплановано аналізувати 10 тисяч зразків. Загальна потужність лабораторії складає 200 проб на годину.

Усі розрахунки здійснює комп'ютерна програма, а дані для аналізу та обробки інформації надсилають до Канади. Звідти висновки електронним варіантом отримує лабораторія. Опісля результати розміщують на спеціальному сайті, доступ до якого отримує замовник. Слід зазначити, що вся інформація є закодованою і лаборант не знає, з якого господарства досліджує молоко. Усі лаборанти проходили стажування у Канаді.

Окрім показників якості молока, зокрема вмісту жиру, білка та лактози, можна визначити і наявність захворювання у корови. Завдяки таким дослідженням можна зберегти 2-3% поголів'я худоби.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ