Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запрацював Інтеграційний хаб «Твоя опора»

Благодійний фонд «Твоя опора» повідомив про відкриття Інтеграційного хабу, який працює при Прихистку для ВПО, що розташований у центрі Львову по вулиці Дрогобича, 5.

Основна мета закладу – всесторонньо сприяти адаптації ВПО на новому місці та їх комфортній інтеграції в громаду регіону.

Проєкт з оснащення інтеграційного хабу «Твоя опора» реалізується міжнародною гуманітарною організацією CORE Response за підтримки American Red Cross.

Інтеграційний хаб «Твоя опора» – це комфортний простір у центрі Львова, де люди, які постраждали від війни й знайшли безпечний прихисток у Львові, можуть отримати всебічну допомогу. Тут знайдуть підтримку як дорослі, так і діти.

Завдяки програмам, які реалізовуватимуться на базі Інтеграційного хабу, тут відвідувачі зможуть:

  • розширити коло знайомств;
  • опанувати нові навички;
  • отримати допомогу в інтеграції у нову громаду;
  • знайти можливості для працевлаштування, навчання, дозвілля.

«Люди, які через війну втратили все та вимушені були шукати нове місце для життя й починати його мало не з «0», потребують не лише даху над головою й підтримки. Їм потрібно стати повноцінними членами громади, де вони зможуть розвиватися, набувати нових знань, вмінь, досвіду тощо. Тому ціль Інтеграційного хабу – сприяти новим мешканцям Львова стати міцно на ноги, реалізувати себе, почуватися комфортно на новому місці й стати повноцінними членами громади», – зазначає Валерія Татарчук, засновниця та генеральна директорка БФ “Твоя опора”.

«У фокусі уваги CORE всебічна підтримка українців, які постраждали від війни. Важливо допомогти закрити базові потреби цих людей у безпеці, їжі та даху над головою. Але не менш важливо допомогти вимушеним переселенцям відновити життєстійкість та соціаільну активність. Цей хаб створений, щоб допомогти постраждалим від війни українцям якомога швидше адаптуватися і максимально ефективно реалізувати себе у новому місті», — повідомила Виконавча директорка CORE Response в Україні Ліана Хоровицька.

Команда Інтеграційного хабу пропонує своїм відвідувачам:

  • Індивідуальні та групові психологічні консультації сімей ВПО.
  • Проведення заходів соціально-психологічної підтримки для батьків та дітей.
  • Групи взаємодопомоги для ВПО, які намагаються подолати залежності.
  • Творчі майстерні для дітей і дорослих.
  • Комп’ютерні курси для дорослих.
  • Заняття з роботехніки для дітей.
  • Підтримку від НR і допомогу в пошуку роботи.

Окрім того, на базі «Твоєї опори» працюють професійні вихователі, які доглядатимуть за дітьми, чиїм батькам необхідний час для налагодження справ. В разі потреби, батьки можуть залишити тут дитину на 3 години.

Важливо! Участь в програмах Інтеграційного хабу відбувається за попереднім записом: +38 097 574 14 42

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ