Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові завершують попередній етап розробки стратегії міського транспортного руху

У Львові завершують попередній етап розробки стратегії міського транспортного руху. Зокрема, на стадії завершення знаходяться дослідження транспортних потоків, якими було охоплено понад 150 основних перехресть, дороги та магістралі. Також проводяться дослідження пасажиропотоків. На основі цих досліджень будуть проведені розрахунки загазованості та шуму у місті. «Робота, яка проводиться, ініціює певну дискусію в місті стосовно сценаріїв розвитку транспортної системи міста та її остаточного результату», - зазначив сьогодні під час прес-конференції начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль.
«Для обстеження транспортних потоків ми використовували відео зйомку, після чого група людей вже проводила підрахунок транспортних засобів з класифікацією на види транспорту. Для 12 ключових перехресть ми проводили обстеження 8 разів на день, а для деяких – ще й кілька разів уночі, щоб визначити характер руху транспортних потоків протягом цілої доби. Що стосується пасажирських потоків, то особливістю його є те, що він склався еволюційно, і ми можемо стверджувати, що мережа пасажирських потоків є оптимальною – всі неефективні маршрути «помирали власною смертю», - повідомив Віталій Мазур, доктор НУ «Львівська Політехніка», один з виконавців досліджень.
Результати цих досліджень встановили, що середньоденна завантаженість міських маршруток складає 70%.
Також проводиться внутрішнє погодження та деталізація структури техніко-економічного обґрунтування для трамвайної колії до стадіону. А також проводиться робота над прогнозами структурних даних для Львова та здійснюється аналіз існуючих прогнозів соціально-економічного розвитку.
Як повідомив керівник проекту в Німеччині Матіас Цьобіш, роботу над проектом розробки стратегії міського транспорту планують завершити в червні.
Нагадаємо, що 19 грудня минулого року міська рада Львова підписала у угоду про співпрацю з німецькою компанією, яка дала старт розробці загальноміської транспортної стратегії. Розробляється стратегія на 20 років. В результаті розробки має бути визначено проекти в сфері дорожньої інфраструктури, громадського та міського транспорту. На розробку стратегії міська рада залучила 500 тисяч євро від урядового банку Німеччини KFW.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ