Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові зросла кількість хворих з важкими інсультами та інфарктами

Як повідомили у міському Центрі здоров’я та медичної статистики, за 9 місяців цього року лише у двох міських лікарнях Львова пролікували 2438 хворих з інсультом, що на 513 осіб (чи 21%) більше, ніж за 9 місяців торік.
Фото з відкритих джерел

Як повідомляє ЛМР, також за цей період пролікували 757 хворих з гострим інфарктом, що на 307 осіб більше, ніж за цей час торік. Зважаючи на важкі форми інсультів, збільшилась кількість смертей: 21,9%, порівняно із 19,3% торік.

Важливо розуміти, що у статистику включають усіх мешканців Львівської громади – зокрема і тих, які вимушено переїхали сюди через війну.

Лікарі наголошують: при перших симптомах інсульту та інфаркту необхідно негайно викликати екстрену медичну допомогу за номером 103, а також знати, як надати першу допомогу людині. Бо своєчасна медична допомога та подальша реабілітація збільшують шанси на одужання. Прикладом цьому є історія 42-річного Ореста, у якого трапився інсульт: завдяки вчасній допомозі та реабілітації у Першому медичному об’єднанні Львова, чоловік знову може піднімати руку і з кожним заняттям все більше опановує своє тіло. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ