Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові звільнили колишніх беркутівців, які відмовились їхати на Схід

За наказом начальника міліції Львівщини було проведено службове розслідування за фактом відмови працівників Спеціального батальйону міліції (колишнього БМОП «Беркут») 28 квітня їхати на Схід України для охорони громадського порядку. За фактом службового розслідування звільнено 32 бійці СБМ. Про це сьогодні, 8 травня, під час прес-конференції повідомив начальник штабу ГУ УМВСУ в Львівській області Юрій Гладун, повідомив кореспондент Гал-інфо.

За словами начальника штабу, аргументували бійці свою відмову різними сімейно-побутовими причинами і в окремих випадках навіть вимагали додаткову зарплату.

Він зазначив, що ті беркутівці, які звільнилися через Майдан, можуть подавати рапорти на поновлення. Цей процес триває.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо посилаючись на власні джерела, 28 квітня визначили 40 бійців тепер вже СБМ, які мали їхати у східні регіони. Відтак, 27 бійців відмовились від поїздки.

«Мова йде про спецроту колишнього «Беркуту». Зголосилося лише 13 бійців. Варто розуміти, що бійці цієї спецроти, окрім служби в органах, заробляють гроші тим, що працюють на приватних об’єктах як охоронці. У мирний час їх рідко задіювали до патрулювання, але вони були у Києві під час Майдану», - розповіло джерело.

За словами співрозмовника, бійці відмовились виконувати розпорядження командира Василя Дідуха   в присутності в.о. начальника УГБ ГУ МВС України у Львівській області, полковник Андрій Гребенюк.

У коментарі Гал-інфо начальник ГУ МВС Львівщини Дмитро Загарія підтвердив інформацію про відмову 27 бійців їхати на схід країни для охорони громадського правопорядку.

«Як мені доповів заступник з громадської безпеки полковник Гребенюк, їхні мотиви полягали у тому, що у них немає комплектації. Однак комплектацію та спорядження їм мали забезпечити в ГУ МВС України у Харківській області. За цим фактом я наказав провести службове розслідування», - заявив Дмитро Загарія.

Результатом службового розслідування - у разі підтвердження факту саботажу може стати звільнення із займаних посад.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ