Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з'явиться цифрове радіо

Регулятор замовить в УДЦР прорахунок радіочастот. Про це свідчить інформація оприлюднена на сайті Нацради з телерадіомовлення.

Національна рада замовить прорахунок 109 частотних присвоєнь у FM-діапазоні, для потреб тимчасового цифрового та аналогового звуковогомовлення, в Українського державного центру радіочастот. Відповідне рішення ухвалено регулятором на засіданні 11 липня.

Прорахунок на звернення ТОВ «ТК «Прямий» буде здійснено у 61 населеному пункті усіх областей України. Водночас Національна рада замовить прорахунок частот для цифрового радіо у Києві і Львові.

Для потреб тимчасового мовлення замовлено прорахунок частотних присвоєнь для цифрового телемовлення у містах Краматорську, Маріуполі, Покровську, Гірнику Донецької області, Старобільську і Широкому Луганської області, Генічеську Херсонської області. Також буде замовлено аналогові частоти у Дружківці і Гірнику Донецької області.

Разом з тим, із пропозиціями прорахувати частоти звернулися місцеві радіомовники, які мають ліцензії на проводове мовлення.

Окрім того, буде змінено технічні характеристики на деяких частотах у населених пунктах Волинської, Донецької, Полтавської, Херсонської областей.

Під час обговорення цього питання член Національної ради Сергій Костинський зауважив, що до регулятора звертається велика кількість ліцензіатів і замовляє частоти, які після прорахунку виставляються на конкурс. Проте замовлення частот компанією ніколи не є фактором, який забезпечує їх отримання. Він подякував компаніям, які замовляють частоти, бо за практикою  переважно це роблять саме ліцензіати або оператори телекомунікацій, а не Національна рада. Коли регулятор отримує пакетом замовлення, це дозволяє оперативно прораховувати частоти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ