Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У липні найбільше подорожчав бензин марки А 76, ціни на дизпаливо, порівняно з іншими марками пального, зросли найменше

Протягом липня ціни на бензин стабільно зростали. Зокрема, 3 липня ціни на пальне на заправках ОККО, „Лукойл», “Львів-петроль” і  ТзОВ “НК  „Альфа-нафта” становили – на бензин марки А 95 4 грн 15 коп., марки А 92 – 3,90 грн, марки А 76 – 3,40 грн та дизпаливо – 3,90 грн. Упродовж перших десяти днів липня ціни на пальне залишалися стабільними. 11 липня на заправках ОККО на 10 копійок піднялися ціни на бензин марки А 76. На інших заправках вони залишилися незмінними, проте за наступні чотири дні, тобто до 15 липня, бензин А 76 поступово подорожчав і на інших заправках та зрівнявся з цінами на заправках ОККО.
19 липня відбувся черговий невеликий стрибок цін на пальне. Ініціатором підвищення ціни на бензин А 76 знову виступили заправки ОККО – ця марка пального знову подорожчала на 10 копійок. Наступного дня підняли ціну на А 76 і на заправках ТЗОВ “НК „Альфа-нафта”.

20-26 липня заправки ОККО, „Лукойл», “Львів-петроль” і ТЗОВ “НК   Альфа-нафта” почали піднімати ціни на бензин марок А 95, А 92 та дизпаливо. У результаті ці види пального подорожчали на 5-10 копійок.
Якщо порівняти ціни на пальне на львівських заправках 31 липня з цінами на початку місяця, то можна побачити, що ціни на бензин марки А-95 зросли на 0,15 грн; марки А-92 - на 0,15 грн. Ціни на бензин А-76 зросли найбільше - аж на 0,30 грн, а дизпаливо, порівняно з іншими видами пального, подорожчало найменше - всього на 0,10 грн.
“Ми першими піднімаємо ціни на бензин, оскільки отримуємо сировину з Мажейкяйського нафтопереробного заводу, що знаходиться в Литві. Оскільки Литва в Євросоюзі, то пальне ми отримуємо за європейськими цінами. Тому ціна на АЗС ОККО цілком залежить від цін на світовому ринку нафти”, - прокоментував  “Гал-info”   керівник прес-центру ВАТ „Концерн „Галнафтогаз” Олесь Пограничний.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ