Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У лютому у Львівській митниці у «єдиному вікні» було оформлено до 95% декларацій

У лютому 2018 року у Львівській митниці ДФС за принципом «єдиного вікна» було оформлено майже 95% митних декларацій. Про це повідомили в ДФС у Львівській області.

Минулого місяця кількість митних декларацій  оформлених за принципом «єдиного вікна» становила 13 615. При цьому, під час ввезення товарів (імпорту – ІМ) цей показник становив 93,2%, при вивезенні товарів (експорті – ЕК) – 98,2%;

Для порівняння упродовж минулого року  кількість митних декларацій  оформлених за принципом «єдиного вікна» становила 14 698, або 7,6% від загальної кількості оформлених митних декларацій.

Загалом за процедурою електронного декларування у лютому 2018 року оформлено 100% митних декларацій, поданих до митного оформлення.

Як відомо, з 1 лютого 2018 року діє оновлений порядок інформаційного обміну між державними видами контролю (санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний, радіологічний та митний) за принципом «єдиного вікна». Це означає, що можливість добровільного застосування системи «єдиного вікна» у таких випадках: переміщення товарів транзитом, вивезення за межі України товарів морським, залізничним та авіаційним транспортом, ввезення в Україну товарів у поштових або міжнародних експрес-відправленнях тощо, продовжено на 1 рік.

Питання митного оформлення товарів за принципом «єдиного вікна» неодноразово розглядали під час нарад за участі ЛОДА, представників бізнесу, митних брокерів, органів контролю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ