Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Медицині катастроф цензуру не вводили, лише зміцнили внутрішній порядок

Генеральний директор Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Похмурський у коментарі Гал-інфо пояснив, чому він розпорядився надавати інформацію про діяльність Центру (журналістам, депутатам, урядникам) - тільки після його погодження.

річ у тому. що працівник Львівської станції швидкої медичної допомоги Дмитро Черенков на своїй сторінці у ФБ оприлюднив фото відповідного наказу і додав такий коментар: «Генеральний директор Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Похмурський Володимир Васильович своїм наказом ввів цензуру для працівників закладу. 

Цей наказ суперечить Конституції України, а саме статті 34: "Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.

Здійснення цих прав може бути обмежене законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя."

На мою думку, це не що інше, як спроба приховати правдиву інформацію про реальний стан речей в екстреній медицині Львівщини від платників податків, депутатів, та керівництва Львова та області. Якщо інформація, що поступає в ЗМІ від працівників швидкої допомоги є неправдивою, це є приводом позову до суду, а не введення цензури».

Натомість Володимир Похмурський у коментарі Гал-інфо, заявив, що йдеться про документ, який регламентує внутрішній розпорядок роботи Центру. За його словами, почастішали випадки, коли почала з’являтися неправдива інформації про роботу  Центру, зокрема, від посадових осіб. Щоб запобігти цьому, і було вжито заходів. « Інформацію про діяльність Центру повинні надавати ті посадові особи, які нею володіють, і вона повинна бути достовірною», - наголосив  Володимир Похмурський. Закиди у запровадженні цензури він відкинув.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ