Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Міненерговугілля продовжують голодувати шахтарі

Гірники, які вчора. 4 серпня, розпочали голодування у Міністерстві енергетики і вугільної промисллвості України, продовжують свій протест. Нагадаємо, учора голодувати у приміщенні відомства почали троє представників незалежних профспілок ДП "Селидіввугілля" та двоє - ДП "Красноармійськвугілля". Повідомили у Конфедерації вільних профспілок України.

Разом з протестувальниками зараз перебувають лідери профспілкових організацій Незалежної профспілки гірників України з різних регіонів. Крім того, як розповів голова НПГУ Михайло Волинець, шахтарі з усієї України слідкують за подіями у Києві та підтримують п'ятьох братів з ДП "Селидіввугілля" та ДП "Красноармійськвугілля", які голодують у стінах профільного міністерства. 

"Тим часом у стихійному режимі продовжуються акції протесту на державних вугільних підприємствах у Донецькій області, а члени НПГУ з Червонограда проводять пікет у Львові, - зазначив профлідер. - При цьому у мене складається враження, що керівництво Міненерговугілля поводиться так, наче протести їх не стосуються. А окремі працівники відомства роблять перешкоди гірникам, які голодують чи підтримують колег. Чиновники не розуміють, що своєю важкою працею гірники заслужили на гідне ставлення та зарплату. Крім того, треба вже усвідомити, що  шахтарі втомилися постійно вибивати чесно зароблені гроші протестами і страйками".
Про недовіру до слів урядовців говорить й один з голодувальників голова Віктор Трифонов. "Так, ми почули бажання міністра проводити виплату зарплат за планом: кожного 10-го і 25-го числа, - сказав він. - Але ми також пам'ятаємо усі попередні обіцянки та запевнення, які нам давали. Тому ми готові продовжувати голодування й до 10 серпня, коли мають виплатити гроші. Зрозумійте, у нас в регіонах люди доведені до відчаю".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ