Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У мінстеці розповіли, скільки грошей треба для заглушки роспропаганди

Міністерство інформполітики очікує виділення десятків мільйонів гривень на закупівлю обладнання, за допомогою якого можна буде блокувати в областях України сигнал заборонених російських ЗМІ та поширювати якісний український сигнал у її прикордонних регіонах.

Про це заявив у перерві засідання колегії Херсонської облдержадміністрації заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко, передає Укрінформ.

"Тут є "білі плями", є дуже багато російського сигналу, а сигнал український недостатньо хороший. Є заходи, які стосуються блокування російського сигналу, є документи "ДСК" (під грифом "Для службового користування" - ред.), які подані нашим міністерством на розгляд Кабінету міністрів, і стосуються, скажімо так, фінансування цих заходів. Ми чекаємо від Міністерства фінансів виділення коштів на закупівлю відповідного обладнання, за допомогою якого буде блокуватися відповідний (російський - ред.) сигнал. Сума вимірюється декількома десятками мільйонів гривень", - розповів Біденко.

За його словами, ці кошти буде виділено не для Міністерства інформаційної політики, а для силових органів, які безпосередньо займатимуться даною роботою.

За словами Біденка, це обладнання буде розміщено не тільки у прикордонній з анексованим Росією Кримом Херсонщині.

"Це стосується не тільки Херсонської області, це стосується тих областей, де є прогалини, де є "білі плями" в українському сигналі. Це Одеська область, Херсонська область, це зона АТО, це Чернігівська і Волинська області", - сказав він.

Раніше у Мінінформі прогнозували, що телевежа на горі Карачун біля Слов'янська Донецької області запрацює до кінця вересня.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ