Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У міськраді обіцяють: кіоскову торгівлю у Львові впорядкують до кінця року

До кінця року управління промисловості та підприємництва спільно з управлінням архітектури та містобудування Львівської міської ради відповідно до ухвали Львівської міської ради повинні розробити новий підхід до видачі дозволів на розміщення торгових малих архітектурних форм. Про це повідомили у відділі громадських зв’язків Львівської міської ради з посиланням на начальника управління промисловості та підприємництва Миколу Шморгая.

Цей порядок зокрема передбачатиме, щоб кожен кіоск відповідав архітектурі місця, де він розміщений (наприклад, як один з варіантів, дерев’яні в центрі міста); щоб люди, які там працюють, мали узгоджений з законодавством графік праці й заробітної плати. Також переглядатиметься доцільність встановлення кіоска в кожному окремому місці. Скажімо, чи потрібен він перед входом у повноцінний магазин або там, де вже стоїть кілька йому подібних?
У той же час, міська рада пішла назустріч власникам кіосків, що зараз працюють в рамках закону, але які з тих чи інших причин не продовжили ліцензії на діяльність. На останній сесії – 13 липня – прийнято рішення продовжити їм усім дію договорів про оренду займаних земельних ділянок до кінця року.
Станом на 1 червня у Львові діяло понад 2800 кіосків. З них 200 незаконно встановлених уже ліквідовано. Створені у районних адміністраціях  міста на доручення міського голови комісії продовжують працювати і до 1 вересня повинні впорядкувати  незаконно з’явлені пункти торгівлі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ