Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У мітингу з нагоди річниці Жовтневого перевороту взяли участь 30 активістів КПУ

Сьогодні, 7 листопада, біля монументу Слави зібралося близько 30 осіб – членів та прихильників Комуністичної партії України, які прийшли під монумент, щоб вшанувати 89-ту річницю Жовтневої революції. Комуністи прийшли з транспарантами: „Хай живе Великий Жовтень! Революція триває”, „Програма антикризової коаліції – Вихід з глибокої політичної та соціальної кризи!”. На мітингу виступив перший секретар Львівського обкому КПУ Олександр Калинюк. У виступі він зокрема зазначив: „Нам потрібно таке свято – це пам'ять українського народу, завдяки якому Україна стала незалежною, соборною державою”.
Згодом до мітингу залучилися 70 осіб – членів ВО „Свобода”, троє з них прорвалися крізь міліцейський кордон, вирвали з рук комуністів червоний прапор та потоптали його. Завдяки втручанню міліції сутичку припинили.
„Свободівці” скандували: „Геть комуну зі Львова!” та „Ганьба!”. „Ми прийшли вшанувати трагічну дату для українського народу – день пам’яті загиблих під час голодомору, репресій”, – сказав „Гал-іnfo” депутат Львівської міської ради від ВО „Свобода” Іван Гринда. Він зазначає, що комуністична влада завдала найстрашніших людських втрат українській нації ХХ століття. Відзначати таке свято – ганьба для українського народу – зазначив Іван Гринда.
 Мітинг біля монументу Слави контролювали 132 правоохоронці. За словами заступника начальника обласної міліції Володимира Дитюка, на мітинг було подано заявку до 1000 осіб від ВО „Свобода” та 300 – від комуністів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ