Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МВС підозрюють, що Євромайдан готує силове захоплення влади

МВС закликає громадян, які проводять мирні акції на Майдані Незалежності не піддаватись на провокації окремих політичних діячів. Про це йдеться у повідомленні ГУМВС України в місті Києві.

«Зараз в мережі Інтернет активно поширюються заклики окремих представників політичних сил та громадських організацій до штурму будівлі Кабінету Міністрів України. В деяких повідомленнях, зазначається, що акція запланована на ранок 27.11.2013 року, а головною її метою є силовий захват влади». – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим, МВС звертається до громадян, які проводять мирні акції на Майдані Незалежності з проханням «не піддаватись на провокації окремих політичних діячів, не порушувати громадський порядок та не створювати конфліктних ситуацій, а навпаки, сприяти працівникам міліції в охороні громадського порядку».

У МВС нагадали, що за порушення громадського порядку діючим законодавство передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

«Діям всіх осіб, які будуть порушувати чинне законодавство в подальшому буде надана правова оцінка», - попереджають в МВС.

Як повідомлялось, на сьогодні учасник Євро майдану планують пікетувати Кабмін.

26 листопада ввечері екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до опозиції із закликом прибрати з Євромайдану партійну символіку, об'єднати євромайдани та свторити єдину раду. Згодом Арсеній Яценюк оголосив про об'єднання двох євромайданів у Києві. Приблизно о 23:00 на Майдан Незалежності прийшли мітингувальники з Європейської площі.

 Нагадаємо, Євромайдан у Києві триває з 21 листопада після розпородження Кабміну про призупинення підписання угоди про асоціацію з ЄС. Протести охопили й інші регіони України. Періодично між мітингувальниками і міліціонерами відбуваються сутички.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ