Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У МЗС озвучили кількість українських виборців у Росії

Близько 30 тис. громадян України 31 березня матимуть можливість голосувати у посольствах України в Грузії, Фінляндії та Казахстану. Про це під час брифінгу в Києві розповів директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

"Ми знаємо, що в Росії зараз знаходиться понад 2 млн українських громадян... Щоб забезпечити можливість проголосувати, ми зробили певні дії, і ті українські громадяни, які перебувають на території РФ тимчасово - а це переважна більшість - зможуть віддати свій голос в Україні за місцем постійного проживання, якщо вони завчасно подбали про зміну виборчої адреси. Ті громадяни, які проживають у Росії постійно, матимуть можливість голосувати у посольствах України в Грузії - це близько 8 тис. громадян, які перебувають на обліку в генконсульстві в Ростові на Дону, у Фінляндії - близько 19 тис. громадян, які відносяться до посольства України в Росії та у генконсульстві України у Санкт-Петербурзі, і у Казахстані - це близько 3 тис. громадян, які є на обліку консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську", - сказав він.

За його словами, фактично всі українські громадяни, які перебували на консульському обліку у посольствах і консульствах України в РФ, віднесені до інших дипустанов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ