Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

«У нас немає коштів, щоб утримувати наших батьків», - голова комітету підприємців Львівщини Ярослав Рущишин

«У нас немає коштів, щоб утримувати наших батьків». Про це сьогодні, 27 січня, на громадському обговоренні впровадження Пенсійної реформи заявив голова ГО Комітет підприємців Львівщини Ярослав Рущишин.

За його словами, аби забезпечити нормальну старість своїм батькам, нинішнє покоління має працювати більше, довше і тяжче.

«Ми не маємо коштів, щоб утримувати наших батьків на старість. Якщо ми хочемо бути конкурентноспроможною країною, ми маємо працювати довше, більше і тяжче. В Німеччині, наприклад, пенсійний вік завищили до 67 років, і ніхто слова не сказав. А щодо браку роботи, то у Львові катастрофічно не вистачає швачок, і ніхто не хоче йти працювати швачками, бо дуже маленькі зарплати», – сказав він.

На думку підприємця, потрібно перенести відповідальність за пенсії з держави на себе. Пенсія – проблема кожного окремого українця.

«Крім того, ми говоримо, про те, що в Україні найменша (мінімальна) пенсія у Європі, але оскільки є багато різних «спеціальних пенсій», в Україні існує і найбільша пенсія в Європі», – наголосив Ярослав Рущишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ