Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У „Нашій Україні” з’являється все більше противників коаліції з Януковичем

“Усі сподівання утворити Коаліцію національної єдності стрімко наближаються до нульової відмітки, - про це сайту RAZOM сказав народний депутат Володимир Стретович, який учора брав участь у переговорах зі створення коаліції. - Передусім Партія регіонів не зацікавлена у створенні такої коаліції”.
“Маючи контрольний пакет акцій в парламенті з допомогою комуністів, які є вірними васалами регіоналів, вони роблять усе можливе, аби “Наша Україна” не увійшла в цю коаліцію”, - зазначив він.
“Коли мова доходила до принципових питань – статусу державної мови, побудови єдиної помісної церкви, адресної соціальної допомоги, я вже не кажу про ігнорування Верховною Радою визнання акту геноциду проти українського народу під час голодомору та прирівняння вояків УПА до учасників Другової світової війни – комуністи піднімають лемент при мовчазній згоді Партії регіонів”, - заявив Стретович.
“Зрозуміло, що вони не були зацікавлені в єдності з “Нашою Україною” по усіх цих питаннях. Якби ми ці питання вирішили в парламенті, то, я переконаний, у суспільстві б настав мир і злагода. Тому за таких умов продовжувати переговори нема ніякого сенсу.
А увесь цей спектакль вони розігрували для того, щоб отримати рішення Президента про призначення Януковича прем’єром. По суті, денонсована позиція, проголошена Президентом про національне порозуміння і єдність, а регіонали будуть захоплювати все більше й більше плацдармів для захоплення влади”, - заявив Стретович.
“Думаю, “Наша Україна” найближчим часом вирішить питання свого статусу як виборчого блоку і статус міністрів від “Нашої України” в уряді Януковича, – сказав Стретович. - У такій ситуації я не виключаю, що мова зайде і про дострокові парламентські вибори. Якщо уряд “проштовхне” бюджет, який буде носити дискримінаційний характер по відношенню до соціально незахищених верств народу, Президент його не підпише, а відтак наступить момент, коли можна буде скористатися президентським правом щодо припинення повноважень цього парламенту”.
“Я вважаю, що ця затія – утворення Коаліції національної єдності - з самого початку була марною. Я особисто ні за яких обставин у цю коаліцію не увійшов би. Тухле яйце їсти не можна. – сказав сайту RAZOM народний депутат Юрій Оробець.
“З самого початку було два варіанти – або помаранчева коаліція, або коаліція на основі трьох фракцій – “Нашої України”, Партії регіонів та СПУ. Оскільки цього не відбулося, то коаліція з комуністами приречена на провал. Що стосується комуністів, вони завжди діють з мовчазної згоди регіоналів і повністю підкоряються їхній волі”, - зазначив Оробець.
“Наша Україна” не має ніякого контрольного пакету акцій і не може ефективно контролювати голосування у Верховній Раді”. Тому де-факто ми знаходимося в опозиції і потрібно активно працювати в цьому напрямку”, - заявив народний депутат.
„Мені здається, що в ситуації, яка склалася довкола переговорного процесу, не може виключати роль якоїсь третьої сторони, яка дуже зацікавлена у тому, аби в нашій країні зростала напруга і протистояння”, - про це сайту RAZOM сказав народний депутат Анатолій Матвієнко.
“Якщо Янукович поводить себе так зухвало, керуючись лише власними амбіціями, то він повинен розуміти, що він робить послугу зовсім не Україні. Якщо ж виконує чиїсь доручення – тоді це ще більш трагічно”, - зауважив депутат.
“Наша Україна” має дуже принципово і послідовно домагатися, аби Янукович працював виключно в руслі національних інтересів. Якщо цього не станеться, то уряд сам себе спалить, стане недієздатний. Тому вони повинні розуміти - Коаліція національної єдності потрібна уряду більше, ніж “Нашій Україні”.
“Але якщо Янукович цього й далі не хотітиме розуміти, тоді є інші демократичні важелі впливу на владу. Приміром, ми можемо очікувати дострокових виборів, - зазначив Матвієнко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ