Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У найстаршої матері України відібрали доньку — дитина попросила про це в соцмережах

У Чернігові у 78-річної Валентини Підвербної відібрали доньку, яка розповіла про знущання матері в соціальній мережі та попросила про допомогу.

Напередодні на своїй сторінці 12-річна дівчинка опублікувала допис, в якому розповіла про знущання матері та попросила про допомогу.

"Я довго все терпіла й ось я зірвалася. Мама знімає з мене труси й шкарпетки, рве одяг і ще вона не дає мені митися і прати свої речі. Ще вона мене дряпає і б'є", — написала Анна-Марія. 

Також вона розповіла, що мама відмовляється зробити операцію, хоча дівчинка страждає на косоокість. 

У Чернігівській міській раді повідомили, що після публікації дописів до родини виїхали правоохоронці та соцслужби. За словами в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломаки, неповнолітня під час спілкування попросила, щоб її забрали від матері. Комісія склала акт оцінки рівня безпеки дитини й визначила його як небезпечний.

Відомо, що служба у справах дітей спільно з Нацполіцією вилучила дитину. Зараз вона перебуває в одній із лікарень міста, де пройде необхідні обстеження. Життю дитини нічого не загрожує. 

Протягом семи днів управління у справах дітей Чернігівської міської ради має підготувати позов до суду, який вже і вирішить остаточно чи відібрати дитину у матері, чи повернути їй. 

алежно від того, яке рішення прийме суд, буде розглядатися і питання подальшого влаштування. Якщо суд прийме відібрання дитини без позбавлення, то ми дитині будемо пропонувати надати статус дитини позбавленого батьківського піклування, відповідно до постанови, і будемо влаштовувати в сімейні форми виховання",  — сказала начальниця управління у справах дітей Олена Зінченко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ