Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Нідерландах сьогодні поновили слухання у справі MH17: що відомо

Сьогодні, 6 вересня, поновлюють слухання у справі про катастрофу літака Boeing на Донбасі в липні 2014 року.

Про це інформує УНН.

В ході засідань, які триватимуть до 24 вересня, слово буде надано рідним і близьким загиблих.

“Родичі отримають можливість скористатися своїм правом виступу перед суддями”, — йдеться в повідомленні на сайті суду. Паралельно планується обговорити питання компенсацій.

Як уточнив раніше головуючий суддя Фредерік Стейнхьойс, наразі вимоги про компенсацію подали 299 родичів загиблих. Частина з них планують виступити зі зверненням до суддів і розповісти про те, як катастрофа відбилася на їхньому житті. Надалі будуть доповідати представники звинувачення і захисту, які повинні будуть представити свої аргументи щодо винуватості або невинуватості обвинувачених.

Водночас суддя заявив, що Російська Федерація відмовила в допиті обвинувачених у справі про катастрофу рейсу Ігоря Гіркіна і Сергія Дубинського як свідків. 

"Російська влада відхилила це прохання. У своїй відповіді російська влада як підставу називають те, що Кримінально-процесуальний кодекс РФ забороняє обвинуваченому у кримінальній справі виступати як свідок у тій самій справі”, - повідомив Стейнхьойс.

Варто зауважити, що кореспондентка нідерландського видання "De Telegraaf" Саскія Беллеман у своєму Twitter написала, що через велику кількість матеріалів і складність справи суд не зможе винести рішення в звичайний двотижневий термін після завершення розслідування.

"Є три можливі дати рішення: 22 вересня, 17 листопада або 15 грудня 2022 року", - зазначила вона.

Нагадаємо, що 17 липня 2014 року на Сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17.

В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Літак виконував рейс Амстердам — Куала-Лумпур. Більшість загиблих — 196 осіб — були громадянами Нідерландів.

У 2018 році спільна слідча група з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою “Бук”, що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ