Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Німеччині заговорили про постачання Україні далекобійних ракет

Київ дотримав обіцянку стосовно використання артсистем Mars та HIMARS, і не завдавав з них ударів по Росії

Фото: Depositphotos

Депутат Бундестагу від Соціал-демократичної партії канцлера Німеччини Олафа Шольца Андреас Шварц закликав надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на видання Welt.

Політик висловив думку, що для допомоги українському контрнаступу, Берлін повинен надати Києву крилаті ракети Taurus з дальністю дії 500 кілометрів.

"Контрнаступ гальмується, Україна не має значних військово-повітряних сил для його підтримки. Залишаються тільки керовані ракети, такі як крилаті ракети Taurus, якими українська армія могла б подолати мінні поля, встановлені росіянами, і відвоювати територію", — сказав Шварц.

Він підкреслив, що Київ дотримав обіцянку стосовно використання артсистем Mars та HIMARS, і не завдавав з них ударів по Росії.

Політик застеріг від втрати часу: "Я бачу майбутнє дежавю. Як і у випадку з танками ми зараз відмовляємося передавати важливе обладнання, яке, ймовірно, врешті-решт буде доставлене".

Раніше депутат від Вільної демократичної партії Німеччини, яка входить до керівної коаліції, Маркус Фабер також закликав надати Україні ракети Taurus.

Згодом міністр оборони Борис Пісторіус заявив, що, як і раніше, не готовий постачати крилаті ракети Taurus в Україну.

Наприкінці травня 2022 року Україна звернулася до уряду Німеччини з проханням надати крилаті ракети Taurus із дальністю дії до 500 кілометрів. Відповідне звернення було зроблено на тлі рішення Британії та Франції поставити Україні далекобійні ракети Storm Shadow і SCALP.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ