Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

4 вересня Львівський оперний театр відкриє новий сезон - оперою "Мойсей"

4 вересня у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відкривається новий 116 сезон. Сезон пройде під знаком ювілею видатних діячів культури Івана Франка та Вольфганга Амадея Моцарта. Розповіла в коментарі для Гал-інфо Надія Труш, керівник літературно-драматичної частини театру.

«4 вересня ми відкриємо сезон  високохудожньою оперою за поемою Івана Франка «Мойсей». Композитор - Мирослав Скорик, режисер-постановник  – польський режисер  Збіґнєв Хшановський»,–  розповіла Надія Труш.

Також вона зазначила, що 5  вересня у театрі покажуть ораторію-спектакль «Я тебе кличу», присвячену до 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького.  Ця ораторія поставлена за листами  і проповідями Андрея Шептицького. Ораторію написав Мирослав Волинський, а лібрето створила його дружина Анна Волинська.

«Прем’єра «Я тебе кличу»  відбулась ще 29 липня,  але ми таки вирішили ще раз показати її глядачам, адже вона є дуже символічною та особливою», – додала керівник літературно-драматичної частини.

«6 вересня  ми представимо глядачу музичну казку для дітей «Золоте Кресало» та оперу «Запорожець за Дунаєм», –  повідомила Надія Труш.

Щодо творів Моцарта, то керівник літературно-драматичної частини уточнила, театр покаже надзвичайну оперу «Дон Жуан» - за участі солістів театру. Адже минулого сезону ця опера була представлена у виконанні  оркестру та солістів  оперної студії  Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка.  

Також на глядачів чекає опера «Чарівна флейта».

«Що стосується Франкових творів, то глядачі матимуть змогу побачити «Украдене щастя». Композитором якої є Юрій Мейтус. А для найменших ми плануємо поставити «Лиса Микиту», - додала Наді Труш.

Додамо, що  минулий сезон Львівський оперний театр присвятив пам`яті Тараса Шевченка. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ