Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Парламенті зареєстрували законопроєкт, що має покращити мобільний зв'язок та інтернет

Законопроєкт № 9463 передбачає можливість проводити спід-тести для покращення якості зв’язку, моніторити швидкість мобільного інтернету, а також продовжити національний роумінг після нашої перемоги.

Це дасть змогу покращити якість зв’язку по всій країні, повідомляють в Мінцифри.

"Команда Мінцифри постійно шукає рішення, щоб швидко повертати зв’язок у населені пункти. Зокрема, забезпечили країну 42 тисячами Старлінків, прибрали бюрократію з процесу отримання землі для базових станцій. Наступний крок — законопроєкт № 9463, який дасть змогу вивести мобільний зв’язок та інтернет в Україні на якісно новий рівень», — зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зміни, що чекають на абонентів після ухвалення:

  • Нацроумінг — назавжди.

У воєнний час це дає змогу телефонувати близьким та користуватися 3G там, де власний оператор не ловить. Зокрема, після деокупації або під час блекаутів. Після перемоги роумінг дасть можливість завжди бути на зв’язку та з 4G в невеликих селах, де проживає до 2 тисяч людей і є покриття хоча б від одного з трьох операторів.

  • Спід-тести — основа для перевірки і покращення якості зв’язку.

Законопроєкт дасть змогу кожному робити спід-тести і повідомляти державі, де є проблеми зі зв’язком. Це допоможе легше й швидше знаходити «білі плями» і стимулювати операторів покращити зв'язок.

  • Моніторинг швидкості мобільного інтернету.

Швидкість офіційно стане одним із показників якості мобільного зв’язку. Так держава зможе перевіряти її рівень і впливати на його покращення. А українці — зумитися з колегами зі смартфона, публікувати відео в соцмережах чи обмінюватися файлами без Wi-Fi будь-де. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ