Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У пасажі Міколяша був присутній шарм Львова – Роман Андрусишин

„Львову потрібно повернути шарм, який раніше був представлений пасажем Міколяша”, – зазначив на громадських слуханнях щодо проектної пропозиції відтворення першої черги пасажу Міколяша заступник директора з маркетингу Львівської галереї мистецтв, член ГО „Громадський форум Львова” Микола Гайда.
 За його словами, потрібно було би ґрунтовно скласти проект реконструкції усього пасажу, а не створювати плани реконструкції окремих частин пасажу Міколяша. „Потрібно на законодавчому рівні вирішити усі проблеми, зокрема із теперішніми власниками території колишнього пасажу Міколяша. Для мене особисто такі речі справляють не найкраще враження, адже треба одразу ставити питання про відбудову чи реконструкцію усього історичного пасажу Міколяша, хоча це і неможливо. Має бути опрацьована програма в проекті пасажу, щоб одразу було зрозуміло, чи буде відбудований увесь пасаж чи тільки його частина”, – зазначив Микола Гайда.
 На ці слова одразу відгукнувся представник управління збереження історичного середовища Львівської міської ради Роман Андрусишин, який  зазначив, що інвестор ризикує, вкладаючи кошти у подібні проекти. „Така справа є невдячною, адже завжди відбудова історичних цінностей тягне за собою суспільну критику, особливо в центрі міста. Тим більше, у нас немає відповідного законодавства, яке б юридично регулювало якісь зміни у архітектурі міста”, – зазначив Роман Андрусишин.     
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ