Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У патрульній поліції нагадали про необхідність світловідбиваючих елементів

У патрульній поліції Львівської області закликали мешканців одягати світловідбиваючі елементи в темну пору доби.
Інфографіка патрульної поліції Львівщини

В поліції наголошують, що світловідбиваючі елементи на одязі вкрай необхідні для безпеки пішоходів, адже в темну пору доби учасники дорожнього руху стають практично невидимими.

Світловідбивачі (флікери) - елементи, що відбивають світло в темряві. Світло, що падає на флікер, відбивається у тому напрямку, звідки воно падає. Тому, навіть коли людина рухається, флікер буде завжди видний. Флікери можуть мати різні форми: стікери, термополоски, жорсткі браслети кулони, брелоки, значки, шнурки.

У поліції також закликають заохочувати дітей одягати світловідбиваючі елементи.

Зазначимо, на початку червня депутати схвалили в першому читанні зміни до Адмінкодексу і Закону "Про дорожній рух". Три законопроєкти встановлюють обов'язок для учасників дорожнього руху пересуватися вулицею в одязі зі світловідбиваючими елементами і підвищують розмір штрафу за недотримання ПДР до 255 грн, а в разі провокування аварійної ситуації — до 510 грн. При цьому такого виду адміністративного покарання як "попередження" більше не буде.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо у липні 2019 року, колишній прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв під час зустрічі з українськими родинами, на якій обговорили програми "Чужих дітей не буває" та "Відповідальне Батьківство", що до 1 вересня учнів 1-4 класів забезпечать світловідбиваючими жилетами у рамках програми з попередження дорожньо-транспортного травматизму. Проте жилетів школярі так і не отримали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ