Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Підгорецькому замку презентують «Історію солдата» Стравінського

18 травня, до Міжнародного дня музеїв, гостинно відкриває двері для відвідувачів Підгорецький замок – один з найцінніших і найкращих замків Центрально-Східної Європи, пам’ятка архітектури національного значення, замок XVII-XVIII, епохи пізнього Ренесансу і бароко, повідомили у Львівській філармонії.

Через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини. Підгорецький замок увібра в історичний колорит кількох країн – України, Литви, Польщі, Австріїі навіть США, адже він пов’язаний із американською історією часів Другої світової війни.

2008 року Всесвітній фонд пам’яток вніс Підгорецький замок до Переліку 100 пам’яток світу, що потребують негайної реставрації. На сьогодні у Підгорецькому замку, який ще називали «польським Версалем», відкрито музей, де проводять реставраційні роботи.

18 травня о 21:00 у Підгорецькому замку в рамках відзначення Міжнародного дня музеїв відбудеться сценічне виконання «Історії солдата» Ігоря Стравінського – музичної драми для читця, трьох танцівників та інструментального септету (переклад українською зробили Ганна та Михайло Янісів). Львівські виконавці (актор Юрій Глущук; танцюристи Олена Мицко, Олег Ласка та Юрій Мартин; інструментальний септет Львівської філармонії, диригент Сергій Хоровець та хореограф-постановник Сергій Наєнко) вдруге представлятимуть цей театральний твір Стравінського (вперше вони показували свою постановку у Львові у жовтні 2016 р. в рамках Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти»).

Захід відбудеться у рамках XXXVI Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози».

Організатори: Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА, Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Возницького, Львівська обласна філармонія.

Вартість квитків – 150 грн. У неї входить трансфер автобусом зі Львова (від ЛОДА) до Підгорецького замку та назад, розважальна програма з 20:00, кейтерінг та театральна постановка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ