Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У підготовці до виборів в ОТГ зафіксували порушення в агітації

На Львівщині 18 грудня відбудуться перші вибори у шести об’єднаних територіальних громадах. Незважаючи на те, що виборчий процес стартував ще у жовтні, активність кандидатів розпочалася лише з минулого тижня. Про це сьогодні, 12 грудня під час прес-конференції розповіла координатор громадського спостереження ОПОРА за виборами у Львівській області Наталія Радиш.

За її словами, кандидати лише минулого тижня почали вести передвиборчу агітацію.

«Деякі виборчі комісії саботували роботу. Члени комісій не приходили на засідання. Найбільше порушень зафіксовано власне у плані ведення передвиборчої агітації, яку розповсюджують без вихідних даних. На двох кандидатів у Судовій Вишні наші спостерігачі написали скарги. Окрім того, поширеним є розповсюдження агітаційних матеріалів у невстановлених місцях», - сказала Наталія Радиш.

Вона також додала, що по Україні цієї неділі пройшли вибори до ОТГ.

«Типові порушення по Україні – видача бюлетенів без паспортів. Одна з комісій навіть прийняла рішення видавати бюлетені без паспортів, мотивуючи це тим, що громада маленька і усі один одного знають. Це рішення є абсурдним і свідчить про рівень підготовки членів комісій», - сказала вона.

За словами Наталії Радиш, спостерігачі ОПОРА не зафіксували наразі фактів підкупу виборців на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ