Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У підрозділах морської піхоти продовжуються заходи інтенсивної бойової підготовки

На одному із полігонів Миколаївщини морпіхи перейшли у активну фазу навчань. Про це повідомили в пресслужбі Командування морської піхоти ВМС ЗС України.

За легендою навчань, після десантування безпарашутним способом за допомогою комплекту знімного бортового обладнання «Канат-1» з повітряних суден Мі-8, в урбанізованій місцевості морпіхи здійснили наступальні дії з використанням системи лазерної імітації під час бою.

Цього разу ротні тактичні навчання були проведені з підрозділом одного з батальйонів 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. Заняття проходили на Миколаївщині, на базі Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів.

Темою заходу стала підготовка та ведення наступальних дій в урбанізованій місцевості. Відповідно до легенди тренувань після проведення успішної наступальної операції у визначеному районі залишилися декілька невеликих груп противника, які ще продовжують супротив. Одну з них і мали знищити українські морпіхи. Командир підрозділу прийняв рішення розділити підрозділ на дві групи та атакувати ворожі позиції з флангів.

Навчання проводилось із застосуванням системи лазерного симулятора двостороннього вогневого контакту, більш відомої як лазертаг. На однострій та спорядження закріплюються спеціальні сенсори, а на зброю — випромінювач. Коли промінь зі зброї потрапляє на сенсори, спрацьовують візуальні датчики, які позначають ураження. Також вся інформація виводиться на звичайний планшет, за допомогою якого керівник занять може бачити результати прийнятих рішень в реальному часі.

— Ця система допомагає навчити військовослужбовців краще орієнтуватися на полі бою. Вже доведено, що майже сімдесят відсотків бійців під час бою ведуть хаотичну стрільбу і лише тридцять — прицільну. Нині ж за допомогою технологій ми можемо відпрацювати ці моменти заздалегідь, адже коли людина бачить, що отримала ураження, то переосмислює свою поведінку і починає діяти правильно, — зауважив начальник штабу батальйону окремої бригади морської піхоти.

Слід зазначити, що штормові берети діяли професійно та злагоджено. За лічені хвилини умовного ворога було знищено. Заняття продовжаться й надалі.

Впродовж тижня, воїни здійснюватимуть ще низку подібних заходів за різними сценаріями: рейд з подальшим захопленням важливого об’єкту умовного противника, а також знищення важливих елементів системи ППО противника.

Після закінчення тактичних навчань в складі роти — підрозділи морської піхоти розпочнуть наступний етап підготовки. Застосування систем лазерного імітування надає можливість більш точно оцінити дії кожного військовослужбовця, створити більш напружену обстановку, значно економити ресурс озброєння та боєприпаси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ