Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У поліції повідомили про порядок штрафування за відсутність маски під час перебування на вулиці

22 березня Кабінет міністрів України прийняв ухвалу про заборону в областях "червноної" зони знаходитися на території загального користування без захисних масок та респіраторів. У поліції розповіли про порядок штрафування за відсутність маски.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це пише Суспільне.

Як розповів виданню заступник директора департаменту комунікацій МВС Ярослав Тракало, правоохоронці насамперед сподіваються на свідомість громадян та не планують одразу виписувати штрафи за відсутність маски.

"Поліція не планує штрафувати людей. Навпаки ми розраховуємо на те, що люди проявлятимуть громадянську свідомість. Найкращим аргументом, на жаль, в цьому є невтішна статистика останніх тиждень, яку чує та бачить кожен з нас. Тому ми розраховуємо на те, що люди побережуться і будуть дотримуватися маскового режиму, тим самим убезпечуючи себе й оточення"

Тракало пояснив, що коли правоохоронці бачитимуть людину без маски, вони спершу робитимуть попередження.

"Будемо розмовляти, проведемо профілактичну роз'яснювальну роботу, пояснюватимемо ризики для життя та здоров'я"

Він наголосив, що штраф на місці у розмірі 170 гривень виписуватиметься тільки тоді, коли людина ігноруватиме аргументи правоохоронців та відмовиться вдягати маску. Він наголосив:

"Ніхто не буде зразу підходити і одразу говорити "ми виписуємо вам штраф, бо ви порушники"

За його словами, поліцейські здійснюватимуть профілактичні розмови з громадянами без масок у будь-яких місцях, зокрема в парку, якщо там зібралося одразу багато людей без дотримання соціальної дистанції.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, уряд ухвалив постанову  № 230 від 22 березня 2021 р., якою забороняється "перебування на територіях загального користування без одягнутих засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ