Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Польщі розповіли про деталі візиту Дуди до України

Під час візиту до України у неділю президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться з Володимиром Зеленським, виступить у Верховній Раді, а також відбудуться переговори делегацій двох країн.

Про це в коментарі PAP повідомив голова Бюро міжнародної політики президента РП Якуб Кумох, передає Укрінформ.

“Під час свого виступу (у Верховній Раді – ред.) президент, без сумніву, згадає про польсько-українську історію, але насамперед, віддасть шану тим, хто захищає Україну, захищає Європу”,- зазначив Кумох.

Він зауважив, що Дуді буде надано честь виступити в українському парламенті як першому іноземному лідеру від початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну.

Нагадаємо, востаннє Дуда відвідував Україну в середині квітня, разом з президентами Литви, Латвії та Естонії він побував у визволених від російських загарбників Бучі, Ірпені та Бородянці.

У п’ятницю стало відомо, що на Личаківському цвинтарі у Львові було знято дерев’яні щити, які закривали скульптури левів. Декілька років поспіль це питання було одним з предметів історичної суперечки між українською та польською владою.

У Польщі дуже позитивно сприйняли цей факт. Зокрема, глава уряду Матеуш Моравецький написав у Фейсбуці, що це “cимволічна, зрозуміла і чітка новина для усіх ворогів Польщі й України”. “Нас ніщо нас не розділить - ми єдині, як ніколи!”,- підкреслив Моравецький.

Нещодавно в інтерв’ю виданню Polska Times Дуда висловив думку, що війна, яку розв’язала росія проти України, мала б завершитися поверненням Києву всіх захоплених територій. Він назвав це надзвичайно важливим питанням особисто для себе, для безпеки Польщі та задля майбутнього. Анджей Дуда також зазначив, що в нього склалися дуже добрі особисті відносини з Президентом України Володимиром Зеленським.

З 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ