Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Присутність “вагнера” у білорусі є потенційною загрозою для Польщі та Литви - Дуда

Присутність групи “вагнера” у білорусі є потенційною загрозою для сусідніх країн. Про це під час спільної пресконференції президентів України, Литви і Польщі повідомив глава Польської держави Анджей Дуда.
Анджей Дуда. Фото: Marek Borawski

Про це інформує УНН.

“Ми чули про такий план, що володимир путін має релокувати частину солдатів групи “вагнера” до білорусі. Це сигнал для нас дуже важливий...”, - сказав Дуда

Також, він зауважив, що великим питанням є мета релокації військ пвк “вагнер” та яку загрозу вони можуть створити для Польщі та Литви.

“Отже, складно виключити, що присутність групи "вагнера" у білорусі має бути потенційною загрозою для Польщі, для Литви, яка має найбільший кордон з білоруссю, з посеред наших держав. Але також потенційно для Латвії, яка є сусідом білорусі. Отже, це є дуже важливе питання, серйозне, про яке ми сьогодні говорили з паном президентом”, - повідомив Дуда.

Також він зазначив, що білорусь вже декілька років реалізує гібридну атаку на польський кордон.

“Ми знаємо, що влада білорусі близько двох років реалізує гібридну атаку на польський кордон, випихаючи групи мігрантів, щоб вони нелегально перетинали кордон і топтали таким чином законодавство Європейського Союзу і принципи, які функціонують в Європейському Союзі, які ми захищаємо”, - нагадав президент Польщі.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Президент Польщі Андрій Дуда прибув до Києва з неанонсованим візитом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ