Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Польщі затримали 9 осіб, підозрюваних у шпигунстві на користь рф

Агентство внутрішньої безпеки Польщі (ABW) затримало 9 російських шпигунів, що мали відстежувати рух транспорту з озброєнням для України, а також готувати диверсії.
Фото ілюстративне: Agencja Wyborcza.pl

Про це Polsat News повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський. 

За даними ЗМІ, група агентів за допомогою камер відстежувала рух транспорту в аеропорту Ясьонка, поблизу Жешува, і на залізничних шляхах країни. Глава Міністерства оборони і віцепрем'єр-міністр Маріуш Блащак підтвердив у четвер вранці, що мережа складалася з людей зі сходу, які працювали на замовлення російських спецслужб.

До завдань групи входило виявлення, моніторинг та документування перевезень зброї, які адресувались Україні. Співробітники ABW виявили камери, електронне обладнання, а також GPS-передавачі, які агентура мала встановити на вантажі з гумдопомогою.

За словами міністра, підозрювані також готувалися до диверсій, які б спровокували параліч поставок обладнання, зброї та допомоги в Україну.

Окрім того, шпигуни мали займатися пропагандою. 

"Група отримала завдання здійснювати пропагандистську діяльність, спрямовану на дестабілізацію польсько-українських відносин, розпалювання ворожих настроїв у Польщі щодо країн НАТО і нападки на політику польського уряду щодо України", — зокрема сказав міністр.

За його словами, є докази того, що росіяни платили членам групи винагороду за їхню діяльність на постійній основі.

"До шістьох з дев'яти затриманих суд застосував тимчасовий арешт. Прокуратура висунула звинувачення у шпигунстві на користь Росії та участі в організованому злочинному угрупованні", — повідомив Маріуш Камінський, зазначивши, що стосовно трьох затриманих осіб ще тривають слідчі дії.


 


 


 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ