Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У продовженні Верховною Радою України земельного мораторію не було жодної необхідності – Андрій Шкіль

У продовженні Верховною Радою України земельного мораторію не було жодної необхідності. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль, коментуючи відповідне рішення парламенту про продовження земельного мораторію, яке підтримали тільки представники опозиційних сил.
«В Україні діє відповідний закон, де і прописано, що мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення є, а надалі між усіма парламентськими фракціями буде знайдено компроміс, ми вийдемо на один закон про мораторій на продаж землі і тоді вся ВРУ його підтримає. Повинно бути прописано положення про її справжню ринкову вартість, оцінку землі, про землю, яка не пристосована до сільськогосподарської обробки, однак розташована у рекреаційних зонах. Тому державою такі земельні ділянки повинні бути виведені із сільськогосподарського обігу, а не власниками цих земель. І все зводиться до того, що земля повинна бути товаром», – зазначив Шкіль.
Нагадаємо, Верховна Рада не підтримала законопроекти, які пропонували встановити терміни мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ