Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії навічно заблокували другий за популярністю торрент-трекер

Торрент-трекер Noname Club навічно заблокований Роскомнаглядом запорушення прав на фільми "Мосфільму". Сайт був другим за відвідуваністю торрент-трекером у Росії, пише РБК.

Судове рішення про довічне блокування Nnm-club.mе було прийнято Мосміськсудом за позовом "Мосфільму", який поскаржився на розміщення торрентом радянських фільмів: "Афоня", "Біле сонце пустелі", "Два капітани", "Той самий Мюнхгаузен", "Сім старих і одна дівчина", "Маленькі трагедії", "Вій", "Опудало" та "Виліт затримується".

Згідно зі статистикою сервісу Similarweb, Nnm-club.me займає друге місце за трафіком (за кількістю відвідувань сайту) серед сайтів-файлообмінників (категорія File-Sharing) в Росії, поступаючись лише Rutracker.org. Останній залишається лідером, незважаючи на "вічний бан" з кінця січня 2016 року, - 82,9 млн відвідувачів у березні 2016 року. Число заходів на Nnm-club.me в березні становило 32,4 млн. На третьому місці за відвідуваністю сайт New-rutor.org - "дзеркало" заблокованого за рішенням суду Роскомнаглядом трекера Rutor.org (25,5 млн відвідувачів у березні). Таким чином, під довічним блокуванням виявився весь "топ-3" торрент-трекерів у Росії.

"Довічне" блокування інтернет-ресурсів за порушення авторських прав стало можливим після набуття чинності "антипіратських" поправок до закону "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації" 1 травня 2015 року. На цей момент під "вічним баном" є майже два десятка ресурсів.

Нині на базі Роскомнагляду за участю правовласників ведеться підготовка нових антипіратських поправок, які дозволять за спрощеною процедурою блокувати "дзеркала" ресурсів - копії сайту, які створюються для обходу блокування. Нові поправки також пропонують запровадити штрафи за "пропаганду" (популяризацію) коштів обходу блокувань.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ