Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Росії опозиціонерові Навальному заборонили виїзд за кордон

Федеральна міграційна служба Росії заборонила опозиціонерові Олексієві Навальному виїжджати за кордон, повідомив він у своєму блозі.

Діяч опублікував постанову відомства, в якій ідеться про відмову у видачі закордонного паспорта через те, що він засуджений за вчинення злочину і не може залишати країну до закінчення терміну або звільнення від покарання.

Опозиціонер повідомив також, що має намір судитися з ФМС. Він звернув увагу, що накладене на нього обмеження, відповідно до закону, є винятком, а не правилом, і тому вимагатиме пояснити, які конкретно причини зробили його «невиїзним».

Навальний планував отримати закордонний паспорт, щоб бути присутнім на судових слуханнях у німецькому місті Бонні. Як очікується, в середу, 24 червня, там відбудеться засідання у справі так званого «хакера Хелла», який, за інформацією Навального, неодноразово зламував його пошту і твітер, а також акаунти інших російських діячів. Навальний вважає, що саме ці зламування стали причиною низки кримінальних справ проти нього. За словами опозиціонера, прокуратура Бонна надала йому статус співпозивача і зобов’язала з’явитися на судове засідання і дати свідчення.

Наразі Олексій Навальний має умовні засудження у двох справах, у яких його визнали винними у фінансових зловживаннях. Зокрема, в так званій справі «Ів Роше» Навальний засуджений до трьох з половиною років умовного позбавлення волі, визнаний винним у розкраданні коштів російської філії французької компанії; його брат Олег у цій справі отримав три з половиною роки реального ув’язнення. А в так званій справі «Кіровлісу» Навальний має п’ятирічний умовний термін за схожими звинуваченнями щодо розкрадання коштів державної компанії.

Олексій Навальний називає своє кримінальне переслідування політично мотивованим.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ