Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії помер відомий конструктор авіадвигунів

Конструктор і вчений в галузі авіаційного двигунобудування Олександр Саркісов помер 13 січня на 83-му році життя. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Об'єднаної двигунобудівної корпорації (ОДК).

"Так, на превеликий жаль, видатний конструктор Олександр Саркісов помер 13 січня", - сказали в прес-службі.

Як повідомив виконавчий директор АТ "ОДК-Клімов" Олександр Ватагін, Саркісов помер після тривалої хвороби.

Саркісов народився 19 травня 1936 року в Москві, в 1959 році закінчив Уфимський авіаційний інститут за фахом "Двигуни літальних апаратів". Потім до 1982 року працював в Уфимском ОКБ Міністерства авіаційної промисловості СРСР, де пройшов шлях від інженера-конструктора до заступника головного конструктора - заступника керівника ОКБ. При цьому він поєднував основну роботу з викладанням в Уфимскому авіаційному інституті.

Саркісов зробив значний внесок у створення і виробництво авіаційних газотурбінних двигунів для військових і цивільних літаків, таких як Су-15, Су-25, МіГ-21БІС, МіГ-29, Іл-114, Ан-140, вертольотів Мі-8, Мі- 24, Мі-28, Ка-32, Ка-50, Ка-52, безпілотних літальних апаратів. Під його керівництвом були розроблені цифрові системи автоматичного управління та контролю блоку автоматичного регулювання та контролю, які значно підвищують економічність і надійність експлуатації двигуна.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ