Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії заявили, що заблокувати Тelegram неможливо

Російський інтернет-омбудсмен запропонував боротися з авторами нелегального контенту, а не з сервісом У Росії боротьба з месенджером Telegram триватиме вічно, оскільки це не сайт, а додаток, заявив російський інтернет-омбудсмен Дмитро Марінічев. Він назвав існуючий механізм блокувань неефективним та запропонував боротися з авторами нелегального контенту, а не з самим сервісом.

"Заблокувати його за допомогою блокування IP-адрес неможливо, і війна триватиме вічно навіть з урахуванням того, що клієнтська частина Telegram — це відкритий код, його можна проаналізувати та зрозуміти, як він працює", — розповів Марінічев.

Він пояснив, що месенджер все одно зможе оновлювати своє програмне забезпечення і за допомогою цих оновлень обходити блокування. А потрапляння до чорного списку сторонніх сервісів змушуватиме користувачів встановлювати програми для обходу блокувань, зазначив інтернет-омбудсмен.

Нагадаємо, що в квітні Роскомнадзор почав блокування Telegram за рішенням Таганського суду Москви через те, що месенджер відмовився передати ФСБ ключі шифрування. Спроби Роскомнадзора заблокувати Telegram призвели до блокування IP-адрес найбільших хостинг-провайдерів та супутніх проблем в роботі сайтів і сервісів, не пов'язаних з месенджером Павла Дурова.

За даними росЗМІ, Роскомнадзор вніс понад 180 IP-адрес "ВКонтакте", "Яндекс", Twitter, Facebook і "Однокласників" до реєстру заборонених сайтів. У списку також опинилися деякі IP-адреси Yahoo та сервісу онлайн-щоденників LiveInternet.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ